Bazı Memurlara Temmuz'da 1331 TL Ekstra Ödeme Yapılacak

Bazı Memurlara Temmuz'da 1331 TL Ekstra Ödeme Yapılacak
Kamu kurumlarında görev yapan bazı memurlara Temmuz ayında 1331 TL ekstra ödeme yapılacak. İşte o parayı alacak memurlar..

2020 yılında 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde imzalanan ve yüzde 2 baraj sınırı olan sendikalara üye olan memurlara "Toplu Sözleşme Tazminatı" adı altında belirli bir ücret ödenmektedir. Bu sendika ücreti, Temmuz ayında hesaplara yeni tarife doğrultusunda yatırılacak.

Öncelikle, Ocak - Haziran 2023 döneminde 918 TL olarak ödenen sendika ücreti Temmuz ayında ne kadar yatırılacağına bakalım.

Sendikalı memura Temmuz 1331 TL Ekstra Ödeme Yapılacak

Yüzde 2 baraj sınırının üzerinde olan sendikalara üye olan memurlara ödenecek olan sendika ücreti, memur maaşlarındaki zam oranına bağlıdır. Bahsettiğiniz şekilde yüzde 45 oranında zam yapılacaksa, sendika ücretinin de 1331 TL olması gündemdedir.

Bu bilgilere göre, Temmuz ayında ödenecek sendika ücreti hesaplanabilir:

918 TL (Ocak - Haziran dönemi sendika ücreti) x 1.45 (yüzde 45 zam oranı) = 1331.10 TL

Yani, Temmuz ayında sendika ücreti olarak 1331 TL ödeneceği tahmin edilmektedir.

Ayrıca, sendika ücreti Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında ödenmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum