GSB KYK burs miktarlarını açıkladı mı? 2025 yılında KYK bursu ne kadar olacak?

GSB KYK burs miktarlarını açıkladı mı? 2025 yılında KYK bursu ne kadar olacak?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak zam açıklaması birçok öğrencinin gündeminde. 2025 yılına az bir zaman kala KYK bursu ne kadar olacak sorularına cevap arayışları hızlandı. Peki KYK zamlı burs miktarları ne zaman netleşecek? İşte gelen kulis bilgileri...

KYK burs miktarlarına ilişkin 2025 yılında gelecek zam miktarı öğrenciler tarafından merakla takip edilmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bursları 2023-2024 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için aylık 2 bin TL olarak belirlediğini açıklamıştı. Yüksek lisans öğrencilerine aylık 4 bin TL doktora öğrencilerine ise 6 bin TL ödeme yapıldığı biliniyor.

KYK burs miktarlarına yapılacak zam ne zaman ödenecek?

2025 yılı başında KYK burs ve kredi ödemelerine zam yapılması kesinleşti. Yeni zamlı bursların Ocak 2025 itibarıyla öğrenci hesaplarına yatırılması kesinleşecek. Zam oranları hakkında resmi açıklamalar yapılmadığı için detaylar henüz netleşmiş değil. Söz konusu güncel bilgiler geldikçe paylaşacağız.

KYK burslarına 2025 yılı itibarıyla iyi bir zam yapılması bekleniyor. Şu anki burslar lisans öğrencileri için 2 bin TL yüksek lisans için 4 bin TL doktora içinse 6 bin TL seviyesinde. Zamlı ödemeler Ocak 2025'te başlayabilir.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.