Memur maaşlarına yüzde 110 zamma hükümetten yeşil ışık geldi

Memur maaşlarına yüzde 110 zamma hükümetten yeşil ışık geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur sendikalarının istediği yüzde 110 zam talebine yeşil ışık yaktı. Işıkhan, "İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi

Memurların 7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri önümüzde ki hafta başlıyor. Memur Sendikaları toplu sözleşme görüşmelerine günler kala, hükümetten talep edecekleri zam oranlarını ve diğer taleplerini geçtiğimiz gün duyurmuştu.

Bilindiği gibi 2024 ve 2025 yıllarında memur maaşlarına yapılacak zam oranının belli olacağı 7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde memurları memur sen temsil edecek. Memur Sen hükümetten talep edeceği zam oranının ise dün açıklamıştı.

Memur Sen memur maaşlarında yüzde 110 artış talep etti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın düzenledikleri basın toplantısında 2024-2025 yıllarını kapsayan dönemde yüzde 110 artış talep ettiklerini açıkladı.

Memur maaşlarına yüzde 110 zamma hükümetten yeşil ışık geldi

Memur Sen'in bu taleplerine hükümet kanadından ilk olumlu cevap geldi. Sendikaların taleplerini resmi olarak ilettikleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum