2024 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?

2024 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?
Üniversite öğrencilerinin maddi destek için ilk tercihi olan KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve kredi başvuru tarihleri büyük merak konusu.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için KYK burs başvurusu tarihleri hakkında henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayında başvuruların alınması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) yapacağı resmi açıklama ile kesin tarih duyurulacak.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru yapabilmek için öğrencilerin e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifresi yoksa en yakın PTT şubesinden kolayca temin edilebilir. Alternatif olarak internet bankacılığı e-imza mobil imza ya da T.C. kimlik kartı ile de sisteme giriş yapılabilir.

Başvuru esnasında öğrencilerden eknomik sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak doğrulanmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen bütçe çerçevesinde durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs diğer öğrencilere ise kredi imkanı sağlanır.

BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

KYK mevzuatına göre brs alan bir öğrenciye kredi; kredi alan bir öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz. Öğrencilerden biri tercih etmek zorundadır.

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

KYK bursu belirli öncelik kriterlerine sahip öğrencilere verilmektedir. Burs verilecek öğrenciler arasında şunlar yer alır:

  • Şehit bekar çocukları veya çocuğu yoksa bekar kardeşleri

  • Gazi veya gazi bekar çocukları

  • %40 ve üzerinde engelli olduğunu sağlık kurulu raporuyla belgeleyen öğrenciler

  • Anne ve babası vefat etmiş bekar kişiler

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasında lise eğitimini tamamlayanlar

  • Darüşşafaka Lisesi mezunları

  • Milli sporcular

  • Üniversite sınvında ilk 100'e giren öğrenciler

2024 KYK BAŞVURU TARİHLERİ İÇİN GÖZLER GSB'DE

KYK burs ve kredi başvuruları için öğrencilerin GSB'nin yapacağı açıklamaları yakından takip etmeleri gerekiyor. 2023 yılında 12-19 Ekim tarihleri arasında başvurular kabul edilmişti bu yıl da ÖSYM yerleştirme işlemlerinin ardından Ekim ayı içinde başvuruların başlaması bekleniyor.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.