2024 Öğretmenlik KPSS ÖABT sınavı ne zaman?

2024 Öğretmenlik KPSS ÖABT sınavı ne zaman?
KPSS lisans sınavı 14 Temmuz Pazar günü sona erdi. Gözler öğretmen adayları için düzenlenecek olan ÖABT sınavına çevrildi. 2024 KPSS ÖABT sınavı ne zaman?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı hafta sonu sınav merkezlerinde sorunsuz şekilde tamamlandı. Milyonlarca aday önce Genel Kültür - Genel Yetenek ardından Eğitim Bilimleri sınavına girerek ilk adımı tamamladı. Sırada öğretmen adaylarının katılacağı ÖBT sınavı yer alıyor. Peki bu sınav ne zaman düzenlenecek?

KPSS ÖABT sınavı öncesinde alan bilgisi sınavı düzenlenecek. 20 Temmuz ve 21 Temmuz tarihleri arasında tamamlanacak. Ardından Öğretmen adayının seçmesi gereken ÖABT alan bilgisi testi sınavı uygulanacak.

2024 ÖABT sınavı 4 Ağustos tarihinde düzenlenecek. Sınavın sonuçları 23 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Adaylar sınav sonuç ekranı açıldığı anda T.C kimlik numarası ve şifresi ile birlikte sorgulama yapabilecek. İnternet üzerinden ya da mobil uygulama aracılığıyla sonuc.osym.gov.tr adresinden kontrol edilebilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.