2024 DHBT sınav başvurusu hangi gün alınacak? DHBT Güncel Sınav Tarihi

2024 DHBT sınav başvurusu hangi gün alınacak? DHBT Güncel Sınav Tarihi
2024 DHBT sınavı hangi gün başlayacak? ÖSYM'nin 81 ilde aynı anda uygulayacağı DHBT sınavına katılım sağlamak isteyenler nereye başvuracak? İşte ayrıntılar

Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetleri alanında görev almak isteyenler için beklenen o süreç yaklaşıyor. Bu yıl DHBT sınavı hangi tarihte uygulanacak? Sınav için başvurular ne zaman alınacak?

Ağustos ayının yaklaşması ile birlikte araştırmalar hızlandı. DHBT sınav başvurusu bu yıl Ağustos ayında alınacak. 22 Eylül tarihinde uygulanacak sınav için başvurular 9 Ağustos tarihinde başlayıp 15 Ağustos tarihinde sona erecek.

DHBT sınavına katılım sağlamak isteyen adayın KPSS'de hangi öğrenim düzeyinde sınava girdiyse aynı öğrenim düzeyinden DHBT'ye katılma zorunluluğu bulunuyor. Peki bu ne demek?

DHBT sınavına başvuracak olan adayın lisans düzeyinde başvuracaksa KPSS Lisans başvurusunu yapması Ortaöğretim ya da Önlisans düzeyinde başvuracaksa KPSS Ortaöğretim veya KPSS Önlisans başvurusunu yapması gerekecek. Belirtilen tarihler içinde yapılacak başvurular dikkate alınacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.