2024 DGS Sınav Sonuçları Açıklama Takvimi

2024 DGS Sınav Sonuçları Açıklama Takvimi
 Yazar / MEB Hocam
2024 yılı dikey geçiş sınavı sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek habere çevrildi. 2 yıllık önlisans bölümünü 4 yıllık lisans öğrenimine tamamlamak isteyenler için yeni süreç hangi gün başlayacak? İşte ayrıntılar

Dikey geçiş sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler araştırmalara başladı. 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisansa tamamlamak isteyenlerin başarıyla tamamladıkları DGS sınavının ardından gözler sonuç takvimine çevrildi.

Adaylar için DGS sınav sonuçları hangi gün açıklanacak? konu ile ilgili ÖSYM'den paylaşım yapılması bekleniyor.

ÖSYM 2024 DGS sınav sonuç ekranını henüz aktif hale getirmedi ancak yakın zamanda erişime açması bekleniyor. Sınav sonuçlarının açıklandığı haberi paylaşıldığı anda adaylar T.C kimlik numarası ve şifresi ile birlikte ÖSYM'nin resmi sitesi sonuc.osym.gov.tr adresine girerek ilgili bilgiye ulaşabilecek.

DGS sınav sonuç ekranında her aday önlisans başarı puanı ile birlikte testlerden elde ettiği sayısal veya sözel doğru ve yanlış bilgileri görüntüleyebilecek. Ayrıca 2024 yılı DGS puanı da belirtilen sonuç ekranında yer alacak. Kontrol işleminin ardından isteyenler aynı ekran üzerinden çıktı alabilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.