2024 KPSS’ye girecekler dikkat! Uygulama sınavından kalanlara ne olacak?

2024 KPSS’ye girecekler dikkat! Uygulama sınavından kalanlara ne olacak?
Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda hazırlık eğitimi adı altında verilen Milli Eğitim Akademisi dersleri yazılı ve uygulamalı iki farklı aşamadan oluşuyor. Yazılı sınavdan geçip uygulamalı sınavdan kalanları neler bekliyor?

2024 yılında KPSS sınavına girecek olan öğretmen adayları için atama süreci önümüzdeki yıl başlayacak. Bu durumda bakanlık tarafından paylaşılan Milli Eğitim Akademisi kurulması kararı, eğitim faaliyetlerinin başlayacağı aynı döneme denk geliyor. Bu demek oluyor ki; bu yıl KPSS sınavı ile ataması yapılacak olan öğretmenler son kez doğrudan atama fırsatını elde edecek.

Bu yıl sınava girecekler önümüzdeki yıl sınavı kazansalar dahi Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim görecek. Peki bu eğitimler sırasında yazılı sınavdan geçip uygulamalı sınavdan kalınsa ne olacak?

Hazırlık Eğitiminde Başarı Madde 10’da her bir teorik dersten en az 2 yazılı sınav yapılacağı söyleniyor. Her dersin not ortalaması 100 üzerinden 60 ve üzerinde olanlar başarılı sayılacak.

Teorik derslerden başarısız olanlara başarısız oldukları her bir ders için ek bir sınav hakkı verilecek. Eğer ek sınavdan 60 ve üzerinde puan alınmışsa ilgili dersten başarılı sayılacak. Ek sınavlar sonunda herhangi bir dersten başarısız olanların akademi ile ilişiği tamamen kesilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER