Okullarda verilen kodlama eğitimlerine son!

Okullarda verilen kodlama eğitimlerine son!
Eğitim öğretimin en alt kademesi olan anaokulunda başlayan kodlama eğitimleri yapay zeka ile son mu buluyor. Bir dönemin oldukça önemli görülen eğitimleri arasında yer alan kodlama eğitimlerinin zamanının dolduğunu söyleyen ünlü CEO neler dedi?

Geleceğin meslekleri arasında görülerek yıllardır üzerine düşülen kodlama eğitimleri yapay zekanın gelişimi ile etkisini yitiriyor mu? Anaokulu döneminde başlayan kodlama eğitimleri hakkında açıklama yapan NVIDIA Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang "Kodlama devri bitti. Yapay zeka sayesinde artık herkes birer kodlama uzmanı olacak." İfadeleri ile kodlama eğitimlerinin artık miladının dolduğuna dikkat çekti. Peki bu durum okullarda kodlama eğitimi yerine yeni bir dönem başlatıp yapay zeka eğitimlerini getiri mi?

Yapay zekanın gelişimi ile her şey değişecek

Yapay zekanın gelişmesi ile kodlama eğitimine gerek kalmadığını vurgulayan Jensen Huang, insanların artık bu yöne yönelmesine de gerek kalmadığını belirtti. Bu kodlama işlemlerini artık yapay zekanın yazacağını belirten ünlü CEO özellikle tarım ve biyoloji alanında çok daha fazla gidilecek yol olduğunu vurguladı.

Huang’ın açıklamalarının ardından hala zaman olduğunu belirttiği düşüncelerini dile getiren İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Silahtaroğlu ise anaokulu ve ilk okullarda kodlama eğitimlerinin sona ereceği düşüncesinde olduğunu belirterek;

"Öncelikle bu modanın sona ereceğine inanıyorum. Diğer taraftan, profesyonel anlamda kodlama yapan kişilerin işlerinin kolaylaşacağını, daha kısa sürede ürün çıkartabileceklerini ve örneğin 10 geliştiricinin 3 günde yapabildiği bir yazılım ürününün, yine 3 günde sadece bir kişi ile yapılacağı günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Ancak kodlamanın tamamen makineler tarafından yapıldığı bir zaman için hala zamanımız olduğunu düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde ise 10 veya 15 yıl gibi uzun sürelerden bahsetmek mümkün değil. Bu nedenle, 'süre var' derken muhtemelen 3 ay ile 5 yıl arasındaki bir zaman diliminden bahsetmek daha doğru olacaktır. Çağımızda, sürelerin çok kısaldığı bir gerçektir." İfadeleri ile açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum