2024 yılı yeniden görevlendirme süreci başlıyor! İşte tarih tarih işlem detayları...

2024 yılı yeniden görevlendirme süreci başlıyor! İşte tarih tarih işlem detayları...
Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli sebeplerle yöneticilik görevinden ayrılmış olan eğitimciler için yeniden müdür veya müdür yardımcısı olma imkanının müjdesini verdi. Sürecin nasıl işleyeceğini, başvuruların ve görevlendirmelerin nasıl olacağını merak eden öğretmenler için tüm detaylar haberimizin devamında...

2024 yönetici atama süreçleri ilk olarak eğitim kurumlarının boş yönetici kadrolarını ilan etmesi ile başlayacak. 1 Temmuz itibari ile tüm kurumlar bünyelerindeki müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılığı kadrolarındaki boşlukları ilan edecek.

Yeniden yöneticilik görevine dönmek isteyen eğitimciler açılan ilanlara başvurularını 2-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Başvurular MEB’in belirlediği form ve sistem üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

Başvuruların sona ermesi ile İl Değerlendirme Komisyonu tarafından 4-8 Temmuz tarihleri arasından başvuru değerlendirmeleri yapılacak. Başvuru yapan eğitimcilerin pozisyonlara uygunluğu ve yeterliliği, başvuru belgeleri, deneyimleri ve yetkinlikleri değerlendirilecek.

9 Temmuz 2024 tarihinde ise sonuçlar adaylara Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Sonuçlara itirazlar ise 10-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, itirazlar İl Değerlendirme Komisyonu tarafından incelemeye alınacak.

İtirazlarında değerlendirilmesi ile kesin sonuçlar 18-19 Temmuz tarihlerinde açıklanacak. Boş yönetici norm kadrolarının MEBBİS’e işlenmesi ise 22 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Yeniden atanma başvuruları 23-24 Temmuz tarihlerinde MEBBİS üzerinden elektronik olarak alınacak. Alınan başvurular 23-25 Temmuz tarihleri arasında yine MEBBİS üzerinden onaylanacak. 26 Temmuz tarihinde sonuçlar ilan edilmiş olacak.

Yeniden atanan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, 30 Temmuz tarihinde görevlerine başlamış olacaklar.

Meb Hocam / Özel Haber