40 - 50 mevcutlu sınıflara geri dönülüyor! Bakan Tekin’in gizlediği gerçek!

40 - 50 mevcutlu sınıflara geri dönülüyor! Bakan Tekin’in gizlediği gerçek!
Eğitimde yenileniyor mu yoksa geriye mi gidiyoruz? Geleneksel eğitimi destekleyen Bakanlık bu hamlesi ile sınıflardaki mevcudu yıldan yıla artıracak. Peki bu nasıl olacak? İşte merak edilenler…

Yurdun doğusundan batısına her ilde eğitim faaliyetlerini MEB'e bağlı olarak sürdüren okullardaki sınıf mevcudu günden güne azalırken başlayacak yeni uygulamalarla sistem eskiye mi dönüyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir toplantı sonrası kamuoyuna seslenerek 2025 yılında ne kadar öğretmen atanacağını açıkça belirtti. O konuşmasında memur olmak isteyen ve bu niyetle öğretmenlik yapmak isteyen öğrencilere seslenerek oluşacak yeni tabloyu göz ardı etmeden “tercih yapın” dedi.

Peki Yeni dönemde hem öğretmenleri ve öğrencileri neler bekliyor? Bakan Tekin konuşması sırasında farkında olmadan önümüzdeki yıllarda nelerin olabileceğini açık etti.

Bu yıla kadar sınıf mevcudunun azaltılması 40’lardan 30'lara ve 20'lere düşürülebilmesi için yapılan tüm çalışmalar önümüzdeki yıl itibariyle tamamen etkisini yitirecek. Bakanlık öğretmen alım sayısını azaltacağı için sınıf mevcudunda normalin üzerinde bir artış görülebilecek.

Sıkılaşma Kararından Okullar Nasıl Etkilenecek?

Kamuda sıkılaşma ve ekonomik politika kapsamında stratejik bir düşünce ile alınan bu karar okullardaki sayısal düzende büyük bir değişime sebep olabilecek. Bu durumda eğitimin kalitesi, öğretmenlerin ve öğrencilerin sınıf içerisindeki aktivitesi nasıl etkilenecek? Önümüzdeki yıl itibariyle daha net şekilde görebileceğiz. Bakan Tekin'in konuyla ilgili işte yaptığı o paylaşım:

“Mümkün olduğunca okullarımızda öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmaya çalışıyoruz. Bunun için de olabildiğince fazla öğretmen almaya çalışıyoruz ama bir taraftan da nihayetinde Türkiye gerçekleri var. Fazla öğretmen istihdam etmenin de pek anlamı yok. İhtiyaç duyduğumuz sayı neyse onu atayacağız.”

Meb Hocam / ÖZEL HABER