2024 Öğretmen Ataması: MEB atama için ne kadar kadro verdi?

2024 Öğretmen Ataması: MEB atama için ne kadar kadro verdi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 2023 KPSS puanı ile öğretmen alımı yapılacağını açıklamasının ardından aylar geçti. Neticede 2024 öğretmen ataması ile ilgili ne kadar kadro verildi? Atama kontenjanında son durum…

Öğretmen adayları yeni yıl öğretmen takvimini merakla bekliyor. Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalarda işaret edilen kabinede herhangi bir sonuç çıkmadı. Tekin'in sözlerinde bahsettiği “alabileceğimiz en yüksek sayıyı alacağız. Atanması yapılacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olmasını tahmin ediyorum” sözlerine yer vermesi bu yıl kontenjanların tahmin edilenden fazla olma ihtimalini de öne çıkarıyor.

Geçtiğimiz yıl 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bu yıl ne kadar olacak? Henüz belli değil. Ancak 2024 öğretmen atama takviminin Mart ayı içerisinde belli olması bekleniyor.

En Çok Kontenjan Verilen Bölümler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan 45 bin öğretmen alımını müjdesinin ardından geçtiğimiz yılı en çok kontenjan sınıf öğretmenliğine verilmişti. Rehberlik ve Okul Öncesi öğretmenliği Sınıf öğretmenlerini takip etti.

İşte geçtiğimiz yıl en çok kontenjan verilen ilk 5 bölüm:

  • Sınıf öğretmenliği 7.878

  • Rehberlik 3.604

  • Okul Öncesi öğretmenliği 3.269

  • İlköğretim Matematik öğretmenliği 2.656

  • Din kültürü ve Ahlak Blgisi öğretmenliği 2.604

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.