2024 MEB Öğretmen atama mülakat soruları

2024 MEB Öğretmen atama mülakat soruları
2024 yılı atama takviminin belli olmasına sayılı günler kaldı. Mülakat kaldırılmadı. Peki mülakatta bu yıl neler sorulacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması kamuoyu tarafından istenen ve beklenen bir uygulama. Eğitimde yapılan yenilikler ve radikal değişimler göz önüne alındığında MEB'in sadece bir günde aldığı kararla mülakatı kaldırması mümkün.

Ancak konuyla ilgili Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalarda mülakatın kaldırılmasının söz konusu olmayacağı dile getiriliyor. Peki 2024 öğretmen atamalarında yerleştirme süreci öncesi uygulanacak mülakatta neler sorulabilir?

Mülakatta Ne Soruluyor?

Öğretmen atama takvimi henüz belli olmadı. Ancak 2024 yılında uygulanacak mülakat soruları hakkında bazı ipuçları verildi. Öğretmene atama puanı verilirken mülakat puanı %50 KPSS puanı %50 etkili olacak şekilde belirleniyor. Mülakatlar öğretmen adayları için 30 büyük şehirde uygulanacak olup soru havuzundan rastgele seçiliyor.

Jüri eşliğinde kamera kaydına alınan öğretmen adayı 45 dakikalık bir denemeden geçiriliyor. Bu sırada müfredattaki bir konuyu anlatması isteniyor. İşte mülakat süreci:

  • Öğretmen adayının kendini tanıtması 5 dakika

  • Ders anlatma becerisinin ölçülmesi 5 dakika

  • İletişim becerisi ölçümü

  • Tutum ve müfredat bilgisi ölçümü

  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikler hakkında bilgi ölçümü

  • Konuşulanların yazıya aktarılarak imzalanması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

12 Yorum