2024 Atama Takviminde geç mi kalındı? İşte 1 yıl önce bugün…

2024 Atama Takviminde geç mi kalındı? İşte 1 yıl önce bugün…
2024 yılı öğretmen atama takvimi henüz belli olmadı. Konuyla ilgili Bakanlık tarafından açıklama yapılması beklenirken geçtiğimiz yıl süreç nasıl işledi? Sizler için araştırdık…

2024'te öğretmen atama sayısının önce 30 bin ardından 40 bin ve son olarak 68 bin olabileceğine yönelik bazı iddialar gündeme getirildi. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen öğretmen adayları yaklaşık 6 aydır atama takvimini açıklanmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıl uygulanan 40 bin atamanın bu yıl olma ihtimali göz önünde bulundurularak en çok kontenjanın sınıf öğretmenlerine verilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Türk Eğitim-Sen bu konuda ne söylüyor?

Geçtiğimiz yıl sonunda objektiflere konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Ceylan “Öğretmen açığı sorununu kaldırabilmek için 2024 yılında en az 90 bin atama yapılması gereklidir” demişti.

2023 yılında öğretmen atama takvimi ne zaman belli oldu?

Geçtiğimiz yıl atama döneminde Bakan Mahmut Özer’di. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen 45.000 yeni atama müjdesinin ardından branş bazlı kontenjan dağılımı ile ilgili duyuru ilk kez 24 Mart tarihinde paylaşıldı. Öğretmenlerin atama süreçleri o dönemde 27 Mart tarihinde ön başvuruya açıldı. Atamaların ise 8 Mayıs tarihinde yapılacağı müjdelendi.

  • 2023 yılı sözlü sınav merkezi tercihleri ve ön başvurusu: 27 Mart - 1 Nisan

  • Sözlü sınav sınav merkezleri kesin duyurusu: 4 Nisan

  • Sözlü sınav tarihi: 7-16 Nisan

  • Sözlü sınav sonuçları: 18 Nisan

  • Öğretmen adaylarının atama tercihleri: 2-6 Mayıs

  • Atama sonuçları: 8 Mayıs

  • Öğretmenin göreve başlaması: 1 Eylül 2023

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.