2023 yılında MEB’de kaç öğretmen emekli oldu?

2023 yılında MEB’de kaç öğretmen emekli oldu?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı son açıklama büyük tepkilere maruz kaldı. Öğretmen atamalarının emekli olan öğretmen sayılarına göre yapılacağı belirtildikten sonra araştırmalar hızlandı.

Öğretmen atama takviminin hala açıklanmaması atama bekleyen öğretmenlerin heyecanını arttırıyor. Bakanlardan gelen açıklamalar ile ufak detayları öğrenilen atamaların seçim sonrasında açıklanacağı Bakan Tekin tarafından duyurulmuştu. Az çok zamanı belli olan atamaların sayısı içinse Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bir açıklama geldi.

Bakan Şimşek son yaptığı açıklamada emekli olan öğretmen sayısı kadar yeni öğretmen atamalarının yapılacağını belirtti. Yüksek bir oranda atama bekleyen öğretmenleri hayal kırıklığına uğratan bu cümleler sonrası 2023 yılında emekli olan öğretmen sayıları araştırılmaya başlandı.

2023 yılında kaç öğretmen emekli oldu?

Açıklanan bilgilere göre 2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nda emekli olan öğretmen sayısı 20.898 kişi oldu. İstifa, vefat gibi nedenlerle ayrılan öğretmenlerin sayısı ise 2.772 kişi olarak belirtildi. Böylelikle, MEB'den geçtiğimiz yıl toplamda 23.670 öğretmenin ayrıldığı görülüyor.

Yeni atama için bu sayının çok düşük olması atama bekleyen öğretmenlerin tepkilerini büyütüyor.

MEB Hocam Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

4 Yorum