LGS'ye Girmek Zorunlu Mu? Öğrenci LGS'ye Girmezse Ne Olur?

LGS'ye Girmek Zorunlu Mu? Öğrenci LGS'ye Girmezse Ne Olur?
LGS'ye girmek zorunlu mu? LGS'ye kayıt yaptırmayan ya da kayıt yaptırdığı halde geçerli bir neden dolayısı ile giriş yapamayan öğrencilerin Lise yerleştirmesi nasıl yapılacak? Öğrenciler LGS'ye kendi okullarında mı girecek? Her öğrenci LGS'yi kazanabilecek mi yoksa bunun için bir sınır mı olacak?

LGS'ye girmek zorunlu mu 2024 yılında, özellikle bugünlerde yanıtı en çok araştırılan konulardan biri halini aldı. Diğer konu da LGS'de dikkat edilmesi gerekenler...Çünkü sınav zamanı yaklaştı. 2 Haziran 2024 Pazar günü 1 milyon 200 bin civarında öğrenci Liselere Geçiş Sistemi sınavına girecek. Ve pek çok öğrencinin sınava girememek için kendince geçerli nedenleri gelişebilecek. Bu gibi durumlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olacak mı?

LGS'ye Girmek Zorunlu Mu?

LGS'ye 8. sınıf öğrenciler girecekler. Ve başvurular bireysel olarak yapıldı. Yani Milli Eğitim Bakanlığı her öğrenciyi sınava dahil etmedi. Kayıtlar öğrencilerin istekleri doğrultusunda alındı. Ancak öğrencilerin sınava gireceği yerler kendi okulları değil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullar olacak.

Ayrıca LGS her öğrenci tarafından değil, sadece sınava girenlerin %10'u tarafından kazanılacak. Geri kalan %90 öğrenci ise LGS sonucuna göre değil, evinin yakınında bulunan okullar arasından yapmış olduğu tercih sonucuna göre yerleştirilecek.

Burada LGS'ye girmek zorunlu mu sorusuna tüm bu nedenler dolayısı ile net bir yanıt verebilir ve zorunlu olmadığını söyleyebiliriz. LGS'ye girmeyen öğrenciler, sınavı kazanamayan diğer öğrenciler gibi evlerine yakın liseler arasından 2 - 5 tercih yaparak sonuca göre belirlenen lisede eğitim alabilecekler. Bu durum LGS'ye kayıt yaptıran ve yaptırmayan tüm öğrenciler için geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.