Evde eğitim ile ek derse yüzde 25 fazla ödeme hakkını Ücretli Öğretmen alabilir mi?
Yaşadığı bir engelden ötürü eğitim hayatına devam etmekte zorluk çeken öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında evde eğitim faaliyetlerinden yararlanabilmesi mümkündür. Özel Eğitim Hizmetleri yönetmeliğinde belirtilen hükme göre evde eğitim hizmetini yalnızca özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri ile belirli alan öğretmenleri verebiliyor.
Evde eğitim için öğretmen görevlendirmeleri öğrencinin kayıtlı olduğu okul ya da bulunduğu ilçedeki okullardan istekli olan kadrolu öğretmenler seçiliyor. Bu konuda yeterli istek bulunmadığında resen görevlendirme yapılıyor. Kadrolu öğretmenlere verilen bu görev ücretli öğretmenlere de verilebilir mi? sorusu merak edildi.
Ücretli Öğretmen Evde Eğitim Verebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin karar metninde “öğretmen sayısı yetersiz olduğunda ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılabilir” ibaresine yer verildi. Bu demek oluyor ki evde eğitim hizmeti öğretmenin yetersiz olduğu hallerde ücretli öğretmenler tarafından gerçekleştirilebilir.
Haftada 8 saate kadar ek ders eğitim görevi altında evde eğitim hizmetine görevlendirilir. Ücretli öğretmenlerde aynı haktan yetersizlik durumunda faydalanabilir.
MEB Evde Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde yöneltilen soruya verilen cevap:
Evde eğitim hizmeti sunmak üzere kimler görevlendirilir ve ek ders ücretleri nasıl ödenir?
Evde eğitim hizmetinden yararlanacak öğrencilerin özelliği ve öncelikli eğitim ihtiyacına göre özel eğitim öğretmenleri ile bireyin kayıtlı bulunduğu okul ve diğer okullardaki okul öncesi, sınıf ve diğer alan öğretmenleri eğitim hizmetlerini yürütmek üzere görevlendirilir. Evde eğitimde görevlendirilen tüm kadrolu öğretmenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176’ıncı maddesi gereğince ek ders ücretleri %25 fazlasıyla ödenir.
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü S.S.S.
Evde eğitim, hastanede eğitim ve destek eğitim odalarına öğretmen görevlendirmesi nasıl yapılmaktadır?
Evde eğitim ve hastanede eğitim hizmetlerinde öğretmen görevlendirilmesinin kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerden öncelikle istekli olanlar arasından, ihtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda ise kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerden resen görevlendirme yapılması gerekmektedir. Destek eğitim odasına ise öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerden karşılanması, ihtiyacın bu yolla karşılanamaması halinde okulda ders ücreti karşılığında görev alanlara görevlendirme yapılarak öğrencilerin eğitim hizmetlerine erişimlerinin sağlanması gerekmektedir.
UYARI:
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.