2024 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Online sınav sonucu sorgula!

2024 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Online sınav sonucu sorgula!
Bu yıl dikey geçiş sınavına katılan öğrenciler sınav sonuçları hangi gün ilan edilecek araştırmaya başladı. ÖSYM konu ile ilgili açıklama yaptı.

DGS sınav sonuçlarının hangi gün açıklanacağını belli oldu mu? 9 Haziran 2024 günü uygulanan DGS sınav sonuçları için geri sayım başladı. 2 yıllık lisans eğitimini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrenciler sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren tercih işlemlerini başlatacak.

DGS sınav sonuçları hangi gün açıklanacak?

Konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Henüz belli değil. Konuyla ilgili ÖSYM'den açıklama yapılması bekleniyor. DGS sınav sonucu nasıl sorgulanır?

2024 Yılı DGS Sınav Sonuç Ekranı

DGS sınav sonucu sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilir. Sınava giren öğrenciler için ek bir belge gönderilmeyecektir. Online platform üzerinden öğrencinin T.C kimlik numarası ve şifre sisteme girilerek sınav sonuçları öğrenilebilir.

Sınav sonucu ekranı açıklandıktan sonra sayısal ve sözel bölümlerde verilen doğru ve yanlış cevap sayıları öğrenilebilecek. Ardından ön lisans başarı puanı ve DGS puanı ile birlikte tercih dönemi başlayacak.

2024 yılı DGS tercih kılavuzu paylaşıldığı andan itibaren sınav puanı ile birlikte yerleştirme süreci başlamış olacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER