2024 Yurtdışı çıkış harcı ne kadar ödenecek? Ödenecek rakamlar güncellendi! Ödeme yaparken şok olmayın...

2024 Yurtdışı çıkış harcı ne kadar ödenecek? Ödenecek rakamlar güncellendi! Ödeme yaparken şok olmayın...
Hükümet, mevcut 150 TL olan yurt dışı çıkış harcını artırmayı planlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bu harcın 3.000 TL'ye yükseltilmesini ve her yıl değerleme oranında artırılmasını önerdi. Bu düzenleme, 2024'ün "Emekli Yılı" kapsamında duyuruldu ve yurt dışına çıkan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını etkiliyor. Eski ücretle alınan yurt dışı çıkış pulları, zam sonrası geçersiz sayılacak veya fark tahsil edilecek.

Hükümet mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcını artırmaya hazırlanıyor.

TBMM'ye sunulacak yeni vergi düzenlemeleri kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) çıkış harcının 3.000 TL'ye yükseltilmesini ve her yıl değerleme oranında artırılmasını önerdi.

1 Nisan'dan itibaren uygulanmaya başlanan ve 2024'ün "Emekli Yılı" kapsamında duyurulan bu düzenleme yurt dışına çıkan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından alınan harçları etkiliyor.

Eski ücretle alınan yurt dışı çıkış pulları zam sonrası geçersiz sayılacak veya aradaki fark tahsil edilecek.

Geçmişte 50 TL olan bu harç Mart 2022'de 150 TL'ye çıkarılmıştı ve 2023 yılında bu harçlardan 1 milyar 311 milyon lira tahsilat yapıldı.

GİB vatandaşların spekülatif haberlerden etkilenmemesi için açıklamaları takip etmelerini öneriyor.

Yeni vergi paketinin Kurban Bayramı sonrası TBMM'ye sunulması bekleniyor. Harç zammı yapılacak olsa da kesin rakam henüz netleşmiş değil.

Bu düzenlemeler Türkiye’nin vergi gelirlerini artırmayı ve yurt dışı seyahatlerinden elde edilen gelirleri düzenlemeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.