Sosyal Hizmetler Bakanlığından 1000 TL Üzerinde Yardım Sorgulama Ekranı...

Sosyal Hizmetler Bakanlığından 1000 TL Üzerinde Yardım Sorgulama Ekranı...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere sosyal yardım yapılacağı açıklanmıştı. Ailelerin doğrudan sosyal hizmetler müdürlükleri vasıtasıyla veya internet üzerinden e- devlet vasıtasıyla yaptıkları başvuruların sonuçları ise yayınlanmış durumda. Peki aileler kendilerine yardım yapılıp yapılmayacağını veya kaç liralık yardım yapılacağını nereden öğrenebilirler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirli şartları taşıyan ailelere sosyal yardımlar yapmaktadır. Söz konusu sosyal yardımlara binlerce vatandaş başvurdu. Vatandaşların başvuruları belirli kriterler neticesinde değerlendirilecektir. Söz konusu kriterler nelerdir? Verilecek yardımlar ne kadardır? Yardım sorgulama ekranına nereden ulaşılabilir?

sosyal-yardim.jpg

Sosyal yardımlara başvuruda bulunabilmek için ailenin evine bir ayda giren para miktarının kişi başına düşen miktarı asgari ücretin 3/1'inden fazla olmamalıdır.

Sosyal yardımlar e devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Sosyal yardımların başvuruları ve sorgulama ekranı https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden ulaşılabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar ayın 10'u ile 15'i arasında yatırılmaktadır. En yüksek yapılacak olan yardım 1200 TL tutarındadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum