ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura başvuruları için geri sayım başladı

ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura başvuruları için geri sayım başladı
EKPSS ve kura başvuruları 12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak, bu süreçte adaylar başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti olarak 370,00 TL belirlenirken, kura için ise 75,00 TL ödenecek. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sınava girecek her bir aday için 295,00 TL'yi ÖSYM hesabına yatıracak. EKPSS'nin yapılacağı tarih 28 Nisan 2024 olarak planlanmış ve sınav sonuçları 2 yıl boyunca geçerli olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2024 için başvuru süreci başladı. Bu önemli sınav, engelli bireylerin kamu sektöründe istihdam edilmesi için bir fırsat sunuyor.

ÖSYM TARAFINDAN DÜZENLENEN ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) VE KURA BAŞVURULARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

EKPSS ve kura başvuruları 12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak, bu süreçte adaylar başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti olarak 370,00 TL belirlenirken, kura için ise 75,00 TL ödenecek. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sınava girecek her bir aday için 295,00 TL'yi ÖSYM hesabına yatıracak. EKPSS'nin yapılacağı tarih 28 Nisan 2024 olarak planlanmış ve sınav sonuçları 2 yıl boyunca geçerli olacak. Kura başvuruları ise 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında kabul edilecek ve kura sonuçları 31 Mayıs 2024'te duyurulacak. Bu süreç, engelli bireylerin kamu sektöründe iş bulmaları için büyük bir adımı temsil ediyor ve adayların bu tarihler arasında gerekli işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

detaylar için : https://ais.osym.gov.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

8 Yorum