Doluluk oranı düşünce oteller panikle indirim yapmaya başladı

Doluluk oranı düşünce oteller panikle indirim yapmaya başladı
Tatil sezonunun ilk çeyreğinde otel işletmecileri doluluk sorunu yaşıyorlar. Gerek fiyat pahalılığı gerek turistlerin daha uygun yerler tercih etmeleri sebep gösteriliyor. Doluluk oranı düşen otel sahipleri de panikle indirimler oluşturmaya başladı. Otellerde kalan müşteriler bu durumdan rahatsız olur mu?

Otellerde doluluk oranlarının beklenenden düşük olması nedeniyle son dakika satışlarında büyük indirimler yapıldı ve bazı oteller erken rezervasyon fiyatlarının bile altına düştü.

Doluluk oranı düşen oteller panikle indirime gidiyor

Özellikle yüksek sezonda yapılan bu indirimler misafirlerin erken rezervasyon avantajlarını sorgulamalarına neden oldu. TÜRSAB Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk otellerin erken rezervasyon fiyatlarının altına düşmemesi gerektiğini vurgulayarak bu tür yanlış uygulamaların tüm turizm sektörüne zarar verdiğini belirtti.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ise erken rezervasyonun en büyük avantajının en düşük fiyat olduğunu hatırlatarak doluluk oranlarının düşük olduğu bazı otellerin panikle indirim yaparak müşteri memnuniyetsizliği yarattığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.