Dikkat! Fiş vermeyene ve almayana ceza geliyor

Dikkat! Fiş vermeyene ve almayana ceza geliyor
 Yazar / MEB Hocam
Meclise sunulan torba yasa teklifiyle fiş kesmeyen ve fatura düzenlemesi yapmayanlara yeni ceza tutarı belli oldu. Alıcıya 5000, satıcıya ise 10.000 TL ceza onaylandı mı?

Vergi kaçakçılığına yeni yasal düzenleme geldi. Fiş kesmeyen esnaflar cezadan kaçamayacak. Tek sefer için 10.000 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

Fiş cezası yeni değil

Fiş ve fatura düzenlemeleriyle ilgili geçerli kanun daha önceki senelerde de uygulanıyordu fakat ödeme tutarı 3400 liraydı. Yeni teklife göre bu cezanın artırılması planlanıyor.

Fiş almayanlara da aynı kural geçerli: Onların cezası 5000 TL

Meclise yeni vergi paketiyle ilgili düzenlemeler sunuldu. Vergi kaçıranlar rahatlıkla belirlenip kayıt dışı ekonomi engellenecek.

Alışveriş yapan vatandaşlara dikkat çağrısı yapılıyor. Artık her alışveriş için fiş almak zorunlu hale geldi. Vatandaşın fiş almadığı tespit edilirse 5000 TL ceza kesilecek.

Vatandaşlara bir uyarı da vergi uzmanı Abdullah Tolu'dan geldi. Tolu, 5 gün içinde satıcının fatura düzenlemediği bildirilirse özel usül cezasından muaf olacağını dile getirdi.

Adisyonla fiş karıştırılmamalı.

Vatandaşların doğru bildiği yanlışlar arasında ''adisyonun fiş yerine geçmesi'' bulunuyor. Uzmanlar bu iki kavramın farklı olduğunu dile getirerek alıcıları bu konuda uyardı.

Bu eylemde bulunan satıcılar ekstra iki kat cezaya çarptırılacak. Ödemesi gereken ceza tutarı iki kat daha fazla olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.