Bayram Öncesi Devletten Ailelere Çocuk Yardımı

Bayram Öncesi Devletten Ailelere Çocuk Yardımı
Çocuğu olan vatandaşların en çok araştırdıkları konulardan biri de devletin ailelere verdiği çocuk desteği kapsamında ödenecek olan programlardır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla yardımlarına devam ediyor. Peki söz konusu yardımlara nasıl başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla yardımlarına devam etmekte. Ailelere ne kadar ödeme yapılacak? Peki söz konusu yardımlara nasıl başvurulur?

Hanede yaşayan kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin 3/1'inin altında olan ailelere hanede yaşayan çocuk sayısına göre yardım yapılacak.

Çocuk Yardımı kapsamında;
• 1-2 çocuklu ailelere 350 TL,
• 3 çocuklu ailelere 450 TL,
• 4 çocuklu ailelere 550 TL,
• 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan ailelere 650 TL ek ödeme yapılmaktadır.

Dar gelirli aileler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kimlik belgeleriyle beraber başvurabilecekleri gibi söz konusu aile yardımına başvurular e devlet üzerinden de yapılabilir.

Başvurmak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.