Bakanlıktan meslek lisesi mezunlarına aylık 22 bin 100 TL destek geldi!

Bakanlıktan meslek lisesi mezunlarına aylık 22 bin 100 TL destek geldi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ile Milli Eğitim Bakanı Tekin işbaşı eğitim programı kapsamında düzenlenen törende bir araya geldi. Ortak protokol neticesinde meslek liseleri için yeni bir dönem başladı. İşte merak edilenler

Bakan Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı son dakika duyurusu ile Milli Eğitim Bakanı Tekin ile imzaladıkları protokolün detaylarına dikkat çekti. Meslek lisesini tamamlayan öğrenciler mezun olduklarında yeni bir faydadan yararlanacak. Peki o değişiklik ne oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan işbaşı eğitim programı kapsamında meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin çalışma hayatını aktif katılabilmeleri için yeni bir karar alındığını ifade etti.

Yapılan ortak protokolde mezun öğrenci işbaşı eğitim programına katıldığında asgari ücretin %30'undan daha fazla ve farklı alacak. Peki bu rakam ne kadara denk geliyor?

2024 yılı itibariyle meslek lisesinden mezun olanlar günlük 654 TL yerine 850 TL ödemeden faydalanacak. Yapılan ufak bir hesaplamaya göre programa tam 26 gün katılım sağlayan kişi ayda 22.100 TL zaruri gider ödemesi alacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.