Bakanlık sosyal yardımlarda zam müjdesini duyurdu!

Bakanlık sosyal yardımlarda zam müjdesini duyurdu!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zam ile beraber sosyal yardım ödemelerine de zam müjdesini verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı birçok kalemde dar gelirli ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor. Farklı kalemlerde farklı miktarlarda ödemeler yapan Bakanlık ödemelerin temmuz ayında %20 olarak arttırılacağını duyurdu.

Bakanlık bünyesinden ödeme alan tüm vatandaşlara müjde verilirken araştırmalar hız kazandı. Bakanlığın sosyal yardım ödemelerinde yeni rakamlar ne olacak? Kim ne kadar ödeme alacak? İşte detaylar...

Bakanlık tarafından açıklanan bilgilere göre 65 yaş aylığı miktarı 3 bin 504 lira iken temmuz ayında yapılacak yüzde 20'lik zamla beraber bu yardım 4 bin 206 liraya yükselecek.

Evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı veya engellilere verilen evde bakım aylığı, 2024'ün ilk 6 aylık döneminde 7 bin 608 lira olarak ödeniyordu. Temmuzda gelecek yüzde 20'lik zamla bu ödeme 9 bin 131 liraya çıkacak.

Engelli maaşı yüzde 40 zam ile 69 arasında engellilere 3 bin 357 lira, yüzde 70 ve üzeri engellilere ise 5 bin 036 lira maaş ödenecek.

Tüberküloz ve SSPE gibi kronik hastalıklara sahip olanların 7 bin 608 lira ödemesi zam ile beraber 9 bin 131 lira olacak.

Öğrencilere verilen yardımlar ise;

Okul öncesi çocuklara verilen SED yardımı 4 bin 337 lira,

İlköğretim öğrencilerine verilen SED yardımı 6 bin 506 lira,

Ortaöğretimde okuyanlara verilen SED yardımı 6 bin 940 lira,

Yükseköğretim öğrencilerine verilen SED yardımı ise 7 bin 807 lira olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.