Asgari ücrete son traş 22.15'te açıklandı

Asgari ücrete son traş 22.15'te açıklandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan 26 Haziran'dan itibaren zam konusunda işverenlerle görüşeceği kesinleşti. SGK uzmanları ise asgari ücretin +3000 TL artışla 20.000 TL’ye çıkması gerektiği savunuluyor. Cumhur ittifakı ortaklarının açıklamaları bu süreçte önemli rol oynayacak gibi gözüküyor.

Vatandaşlar tarafından asgari ücrete zam merakla bekleniyordu. Vatandaşın haklı sebepleri nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Temmuz ayında yapılacak zamla ilgili taleplerini dile getirdi ve hükümete çağrıda bulundu.

Bahçeli asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek belirlenmesi gereken yeni rakamı büyük bir heyecanla açıkladı. Asgari ücrete ikinci ara zam yapılıp yapılmayacağı henüz kesinleşmemişken hükümet ve muhalefetten talepler sürmeye devam ediyor.

BBP lideri Mustafa Destici de hem asgari ücret hem de emekliler için zam çağrısı yapmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 26 Haziran'dan itibaren zam konusunda temaslara başlayacağı ve işveren tarafının ikna edileceği konusu da gündemdeki yerini koruyor.

Öte yandan SGK uzmanlarına göre asgari ücretin 3000 TL artışla 20.000 TL’ye çıkması gerektiği savunuluyor. Bu zam kararında Cumhur ittifakı ortaklarının açıklamaları da yine vatandaş tarafından merak konusu haline geldi. Bakalım ilerleyen günlerde kesin rakam şudur diye açıklama gelecek mi? Vatandaşın beklentisi umarız karşılanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.