Arefe Günü Eczaneler Açık Mı Kapalı Mı 2024?

Arefe Günü Eczaneler Açık Mı Kapalı Mı 2024?
Kurban Bayramı öncesinde arefe günü eczaneler açık mı? 2024 kurban Bayramı'nda eczaneler kapalı mı olacak? Eczaneler kaç gün tatil yapacak? Detaylar haberimizde:

16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanmaya başlanacak olan 2024 yılının ikinci dini bayramı Kurban Bayramı'nda, 15 Haziran 2024 Cumartesi günü arefe günü olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının 9 gün tatil yapacak olmaları dolayısı ile arefe günü eczaneler açık mı 2024 sorusunun yanıtları merakla araştırılıyor.

Arefe Günü Eczaneler Açık Mı 2024?

Raporlu ilaç kullanan ya da sık hastalanan çocuğu olan vatandaşlar, eczanelerin Kurban Bayramında, öncesi ve sonrasında ne zaman açık olacaklarını araştırıyorlar. Her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da nöbetçi eczaneler açık olacak. Peki arefe günü eczaneler açık olacak mı 2024?

Normal koşullarda eczaneler Cumartesi günleri 13.00'a kadar hizmet verir ve sonrasında Pazartesi sabaha kadar, görevi, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen nöbetçi eczaneler devam ettirir. Kurban Bayramı arifesinin de Cumartesi gnüne denk geliyor olması dolayısı ile eczanelerin çalışma durumlarında bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Arefe günü eczaneler, 09.00 - 13.00 saatleri arasında hizmet verecekler. Sonrasında ise nöbetçi eczaneler hariç olmak üzere, 19 Haziran 2024 Pazar günü de dahil olmak üzere eczaneler 4.5 günlük Kurban Bayramı tatiline başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.