Yeni bekçi alımı ne zaman? 2. Dönem bekçi alımları başlayacak mı? Bekçi alım şartları mı değişti?

Yeni bekçi alımı ne zaman? 2. Dönem bekçi alımları başlayacak mı? Bekçi alım şartları mı değişti?
2024 yılı bekçi alımı süreci ve detayları adaylar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bu yıl, Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi iş birliğiyle yapılacak olan bekçi alımları, geçen yıl 26 ilde başarıyla...

Binlerce aday, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği pozisyonları için gerekli olan boy, yaş ve kilo gibi kriterleri merak ediyor. Özellikle, henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, 2024/1. Dönem bekçi alımlarıyla ilgili başvuru ve sınav tarihleri, şartlar ve hangi illerde alım yapılacağı konuları adaylar arasında yoğun bir merak konusu olmuştur.

Yeni bekçi alımı ne zaman? 2. Dönem bekçi alımları başlayacak mı? Bekçi alım şartları mı değişti?

Bekçi alımlarının şehirlerin güvenlik seviyesini artırarak vatandaşların huzurunu sağlamayı amaçladığı ve toplumun güvenlik bilincini yükselterek şehir yaşamını daha sakin ve güvenilir hale getirmeyi hedeflediği bilinmektedir.

Bekçilik için başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, belirli boy ve beden kitle indeksi kriterlerini karşılamak, il sınırları içerisinde belirli bir süredir ikamet etmiş olmak, askerlik görevini tamamlamış olmak ve belirli bir yaş aralığında olmak gibi kriterler yer almaktadır.

Adayların ağır hapis veya belirli suçlardan mahkum olmamış olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları, memuriyete engel bir durumlarının olmaması ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Bekçi alımı başvuru için TIKLAYIN.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.