Özel okul velileri kitap ücretlerini ödeyemez duruma geldi

Özel okul velileri kitap ücretlerini ödeyemez duruma geldi
 Yazar / MEB Hocam
Gçen sene 18 bin lira olan bu yıl 52 bin liraya çıkan kitap ücretlerini ödemekte zorlanan veliler çıkış yolu arıyor.

Özel okul kitap seti fiyatları, velilerin en çok zorlandığı harcamalardan biri olmuştur. Geçen yıl 18 bin lira olan bir özel okul kitap setinin fiyatı, bu yıl 52 bin liraya çıkmıştır. Bu dramatik artış, birçok aileyi derinden etkilemiş ve bütçelerini yeniden gözden geçirmelerine neden olmuştur.

Veliler, çocuklarının kaliteli eğitim alması için gerekli olan bu kitap setlerini temin etmek amacıyla çeşitli yollar aramaktadır. Kitap takas programları, ikinci el kitap satışları ve eğitim yardımları gibi alternatif çözümleri deneyen aileler konuyla ilgili bir çıkış yolu arıyor.

Eğitim maliyetlerindeki bu artış, aynı zamanda özel sektörün daha sürdürülebilir ve erişilebilir çözümler üretmesi gerektiğini de gözler önüne sermektedir. Bu bağlamda, dijital eğitim materyallerinin yaygınlaştırılması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır.

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, konu hakkında açıklamalarda bulunarak, "Bize gelen şkayetlerde de bunlar var. 50,60-80 bin liraya kadar kaynak kitapların bunların içerisinde ingilizce almanca kitaplarını da koyarsak 70-80 bin liralar telaffuz ediliyor. Veli olarak talebimiz mebin denetleyeci rolu üstüne alarak denetlemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

Kaynak:Tuana Çiftçi-Ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum