Öğrencilere ücretsiz BESYO hazırlık kursları düzenlenecek

Öğrencilere ücretsiz BESYO hazırlık kursları düzenlenecek
 Yazar / MEB Hocam
Öğrencilere yönelik düzenlenen BESYO kursları bir hayli dikkat çekici oldu. Bugun başlayan başvurular 10 gün devam edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan program hayata geçiyor. BESYO okumak isteyen öğrencilere ücretsiz kurslar verilecek. 29 Temmuz’da başvuru süresi son bulacak.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı desteğiyle gündemde olan kurslar merak konusu. Herhangi bir ücret talep edilmeyecek olan kurslar için başvuru yapılması gerek. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Talaytepe Spor Kompleksi’ne giderek başvuru yapılabilecek.

Başvurular bugün başladı

19 Temmuz’da başlayan başvuru süresi on gün için geçerli olacak. 29 Temmuz’da ise yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Kurslar hangi gün olacak?

29 Temmuz’dan itibaren başlayan eğitimler 1 aylık eğitimden sonra 29 Ağustos’ta son bulacak. Pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün verilecek eğitimde kontenjan sınırı da belirlendi.

Toplam 200 kişilik kontenjan açılan kursa 100 erkek 100 kadın adaylar alınacak. Erkek ve kadın adaylar farklı saatlerde eğitim yapabilecek.

Sabah 9-11 arası kadınlar eğitim yapabilecekken 11.30-13.30 arası da erkekler eğitimlerine devam edecek. Düzenlenecek olan kurslarda profesyonel eğitmenlerden oluşan görevliler bulunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.