O Soru Mahkemelik Oldu! LGS İptal Edilen Sorular 2024'te Yer Alacak Mı?

O Soru Mahkemelik Oldu! LGS İptal Edilen Sorular 2024'te Yer Alacak Mı?
İstanbul'da LGS'ye giren bir öğrenci Fen Bilimleri sorularından birinin yanlış olduğunu iddia ederek dava açtı. O soru LGS iptal edilen sorular 2024 listesinde yer alacak mı?

LGS 2 Haziran 2024 Pazar günü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 1 milyon 38 bin 192 8. sınıf öğrencisi için uygulandı. Sınava katılan bir öğrenci, Fen Bilimleri soruları arasında yer alan bir sorunun cevabının değiştirilmesi ya da sorunun iptal edilmesine yönelik olarak dava açtı. Ve yürütmenin durdurulmasını talep etti. LGS iptal edilen sorular 2024 listesi içerisinde bu soru yer alacak mı?

LGS İptal Edilen Sorular 2024

LGS'ye İstanbul'da giren bir öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, bir Fen Bilimleri sorusunun cevabının yanlış açıklandığını ifade etti. Bu nedenle yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

İBB Akşemsettin Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ali Taha Genç, açmış olduğu dava ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

"MEB tarafından, sınavdan sonra yayınlanan sorularla cevapları karşılaştırdım. Sayısal Bölüm A Kitapçığındaki Fen Bilgisi 13. soruyu yanlış yaptığımı gördüm ve araştırmaya başladım.

Soruyla ilgili önce Fizik öğretmenlerine danıştım. Sonra ODTÜ Fizik'ten bir öğretim görevlisinin YouTube videosunda benim işaretlediğin cevabın doğru olduğunu gördüm.

Durumu ailemle paylaştım. Babam avukat. Birlikte dava açmaya karar verdik. Bir yanlış cevap 5.33'e yakın puan götürüyor. 480 puanla alan bir okula 475 ile giremem. 360-370 puan alan bir kişiye belki 5 puanın çok etkisi olmaz. Full yapan birinin bu soruyu yanlış yaptığını düşünün, 495 ile 500 puan arasında dağlar kadar fark var. Bir sorunun etkisi büyük.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.