KYK yurt öğrenci seçimi sürecinde puanlama sistemi (GÜNCEL)

KYK yurt öğrenci seçimi sürecinde puanlama sistemi (GÜNCEL)
 Yazar / MEB Hocam
Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi duyuru ile KYK yurt başvuru ekranını aktif hale getirdiğini müjdeledi. Öğrenciler KYK yurt başvurusunda bulunuyor ancak değerlendirme nasıl yapılacak? İşte seçim sürecinde dikkat edilen puanlama sistemi

Her yıl yüzlerce öğrenciyi uygun fiyatlarla ağırlayan KYK yurtları özellikle dar gelirli aileler ve üniversite tercihi il dışında çıkan öğrenciler için büyük kolaylık sunuyor. Özel yurt fiyatları bu yıl daha da artarken talep yine KYK yurtlarına oluyor. Peki KYK yurt başvurusu yapan herkese çıkıyor mu?

Bu önemli bir detay. Pek çok öğrenci yanılgıya düşebiliyor ancak KYK yurt başvurusunda bulunanlar içinden seçim yapılırken bazı kriterler dikkate alınıyor. KYK yurt yerleştirme sürecinde uygulanan puanlama sistemi üç farklı başlık altında inceleniyor. Öğrencinin gelir grubu, başarı sıralaması ve sosyal durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor.

24 Ağustos tarihinde sona erecek olan başvuru sürecinde sistemi doğru bilgilerle doldurarak başvuruda bulunan öğrenciler yerleştirme sürecinde işte şu kriterlere göre değerlendirilecek:

  • Gelir durumu 5.000 puan

  • Başarı durumu 3.000 puan

  • Sosyal durum 2.000 puan

Öğrencinin gelir durumu incelemesinde gelir bilgisi detaylıca görüntülenecek. Üzerine kayıtlı motorlu taşıtlar vergisi, tapu ve taşınmaz bilgisi dikkate alınacak. Öğrencinin başarı sırası değerlendirilmesinde ÖSYM alanındaki aldığı puan dikkate alınacak. Öğrencinin sosyal durumu değerlendirilirken engel durumu, anne babanın medeni durumu, ailedeki öğrenci sayısı ile anne ya da babanın vefat durumu dikkate alınacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:Meb Hocam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.