İçişleri Bakanı Son Dakika Kararı! Yüz tanımalı kamera uygulaması başlıyor!

İçişleri Bakanı Son Dakika Kararı! Yüz tanımalı kamera uygulaması başlıyor!
 Yazar / MEB Hocam
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son dakika kararıyla duyurdu. Polis ekiplerinin devriye araçlarında iken yüz tanımalı kamera sistemi ile çalışması istenecek. Uygulama hangi gün başlayacak? İşte ayrıntılar…

Bakanlık yeni düzenlemeler ve güvenlik tedbirleri kapsamında düzenlenen son toplantı sırasında önemli kararlar aldı. Toplantıda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya güvenlik güçlerine yönelik bazı yeni değişikliklerin yapıldığını duyurdu. Trafikte güvenliği arttıracak ve yaşanabilecek problemleri önleyecek yeni kararlar alınıyor.

Yeni dönemde trafik devriye sayısı 2,5 kat artacak. Yüz tanımalı kamera sistemi getirilecek. Devriye araçlarına tanımlanan bu sistem aslında bu yılbaşı itibariyle belirli bir kitle için uygulanmaya başlanmıştı.

Ancak 2025 yılının sona itibariyle hem emniyet jandarma birimleri hem de sahil güvenlik personelinin yaka kısmında yüz tanıma sistemi kullanılacak. Bu sistem Aselsan tarafından üretildi. Peki uygulamanın amacı neydi?

Yüz tanımalı kamera sistemi sayesinde yaka kameraları 30 gün boyunca tüm diyalogları kayıt altına alacak. Trafik denetimlerinde daha şeffaf bir politika ile vatandaşla güvenlik elemanları arasındaki iletişimin kayıt altına alınması önemli bir yenilik olarak görülüyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.