Halk eğitim merkezleri kurs kısıtlaması ardından bir başka yenilik!

Halk eğitim merkezleri kurs kısıtlaması ardından bir başka yenilik!
 Yazar / MEB Hocam
2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde yeni genelge paylaşıldı. Halk eğitim merkezlerinde kurs kısıtlaması kararının ardından farklı detaylarda açığa çıktı.

Halk eğitim merkezlerinde kursların kalitesini artırabilmek için yeni kararlar alınıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesi alınan kararlar dikkat çekiyor. Halk eğitim merkezlerinde açılacak kursların planlaması artık il/ilçe nüfus bilgisi, coğrafi özellikler, demografik yapı ve işgücü piyasasının ihtiyacına yönelik olarak belirlenecek.

Genel müdürlüğe bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarında yürütülen faaliyetlerin incelenerek her yıl tahsis edilen yıllık saat vizesinin dengeli şekilde kullanılabilmesi için kursların ders saatlerine yönelik düzenleme yapılacak.

Bunun yanı sıra alınan yeni karar kapsamında e-yaygın sisteminde kursiyer kayıtları e-devlet üzerinden yapılacak. Kurum üzerinden kurslara yapılan kursiyer kayıtları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onayladıktan sonra kurum tarafından onaylanarak kursa kayıt işlemleri tamamlanmış olacak.

Kurs planlaması sırasında yeni kurs planlamaları yaygın eğitim kurslarında yapılan düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılacak. Bu duyuru halk eğitim merkezlerinde yenilikler başlığı altında 21 Ağustos Çarşamba günü paylaşılmıştır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:Meb Hocam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

35 Yorum