Arefe Günü Ve Bayramda Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz Mi?

Arefe Günü Ve Bayramda Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz Mi?
Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, İzmir, Ankara için konuya yönelik açıklama geldi mi? Arefe günü toplu tşaıma araçları ücretsiz mi?

Özellikle dar gelirli vatandaşlar tarafından yanıtı çok araştırılan konular arasında, Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi ve arefe günü toplu taşıma araçları ücretsiz mi sorularının yanıtları yer alıyor. İstanbul, Ankara, İzmir'de ve geri kalan illerde otobüs, metro, metrobüs, tramvay... ücretsiz mi?

Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

İETT tarafından yapılan açıklamaya göre, 16, 17, 18, 19 Haziran 2024 tarihlerinde, yani Kurban Bayramında, kişiselleştirilmiş İstanbulKart sahipleri ücretsiz seyahat edebilecekler. Bununla birlikte İETT tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Ada hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvay’ı, Karaköy-Beyoğlu Tünel'i, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'na hizmet veren bagajlı taşımacılık yapan hatlarımız ile 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli olmayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT ve İZULAŞ bünyesinde hizmet veren otobüsler, metro ve tramvay seferleri, İZDENİZ gemileri ve İZTAŞIT otobüsleri ile İZBAN, Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak.

Ankara'dan ise Kurban Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olduğuna dair bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak Ramazan Bayramı ve daha önceki bayramlarda da ücretsiz olan toplu taşımanın Kurban Bayramı'nda da ücretsiz olması bekleniyor.

Arefe Günü Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz Mi?

Toplu taşıma araçları arefe günü ücretsiz olmayacak. Ücretsiz toplu taşıma, 16 Haziran 2024 Pazar gecesi 00.00 itibari ile başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.