Açık Öğretim fakültesine kayıt yaptıran öğrenci burs alabilir mi?

Açık Öğretim fakültesine kayıt yaptıran öğrenci burs alabilir mi?
 Yazar / MEB Hocam
Üniversitelerin Açık Öğretim fakültelerine yerleşme hakkı kazanan öğrenciler örgün eğitimindeki burs hakkında faydalanabilir mi?

Bu yönetmelikte ifade edilen bilgilere göre T.C vatandaşı olup üniversite eğitimi alan ihtiyaç sahibi öğrenciler karşılıksız burs desteğinden faydalanabiliyor. Lisans ve yüksek lisans öğrencileri, doktora öğrencileri burs alabiliyor. Peki kimler burs alamıyor?

Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında olan öğrenciler, Açık Öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler burs yönetmeliğine göre kesintisiz ve karşılıksız destekten faydalanamıyor.

Açık Öğretim fakültesine kayıt yaptıran bir öğrenci burs desteğinden faydalanamıyor ancak aynı anda hem örgün eğitim hem de Açık Öğretim Fakültesinde okuyan bir öğrenci burs alabiliyor. Örgün ve Açıköğretim Fakültesi kayıtlı öğrenciler açık öğretimde aldığı derslerden başarısız olduğunda örgün eğitim bursu olumsuz olarak etkilenmiyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.