2024 KYK yurtlarında ücretsiz kalacak öğrenciler!

2024 KYK yurtlarında ücretsiz kalacak öğrenciler!
 Yazar / MEB Hocam
2024 yılında KYK yurtlarında kimler ücretsiz olarak barınabilir? KYK yurtlarında ücretsiz olarak kalınabilir mi?

2024 yılı KYK başvuruları alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığının 20 Ağustos tarihinde yaptığı duyuru ile KYK başvuru ekranını aktif hale getirildi. Peki kimler KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabilir?

KYK yurtlarında konaklamak isteyenlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. Bakanlığın takip ettiği bu şartlar bir puanlama sistemi üzerinden değerlendiriliyor. Öğrencinin gelir bilgisi, aile durumu, sınavdan aldığı puan veya sağlık durumu tek tek göz önüne alınarak belirli bir inceleme yapılıyor. Ardından kabul süreci başlıyor. KYK oda tipine ve oda içerisindeki öğrenci sayısına göre de fiyatlar değişebiliyor.

Bazı öğrenciler ise KYK yurtlarında tamamen ücretsiz kalabiliyor. İşte 2024 yılında KYK yurtlarında ücretsiz kalabilecek öğrenciler:

  • Gazi ve gazi çocukları

  • Şehit eşi ve çocukları

  • Anne ve babası vefat etmiş olan 25 yaş altı öğrenciler

  • Şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri

  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayan kişiler

  • Devlet koruması altında olanlar

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:Meb Hocam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum