Ortam gergin! Kira zam uygulaması tahliye davalarını artıracak! Konut kredisi almanın yolları

Ortam gergin! Kira zam uygulaması tahliye davalarını artıracak! Konut kredisi almanın yolları
Devletin uzun süredir uyguladığı sabit kira uygulaması sona erdi. Ev sahibi ve kiracılar için başlayacak yeni dönemde kira ödemede oluşabilecek zorluklar nedeniyle tahliye davalarının artması bekleniyor. Böyle bir ortamda kendi evine kavuşmak isteyenler için bankalar nasıl fırsatlar sunuyor?

12 aylık TÜFE verisi üzerinden belirlenecek zamlar doğrultusunda yeni kira sözleşmeleri imzalanacak. Bu süreçte bilirkişiler kiraların önümüzdeki ay itibariyle 2,5 katına çıkma olasılığına dikkat çekiyor. Bu sebeple kira ödemede zorluk çeken vatandaş hakkında icra takiplerinin başlatılması ve tahliye davaları önümüzdeki dönemde belirli bir oranda artabilir.

Özellikle asgari ücretli işçi olarak çalışan veya bir emeklinin bir anda yaşanacak bu zamlardan olumsuz etkilenmesi olası gözüküyor. Bu süreçte belirli bir birikimi bulunup banka kampanyalarını takip edenler Garanti BBVA'nın 240 ay vadeli konut kredisi teklifini değerlendirebilir.

100 BİN TL Konut Kredisinin Geri Ödemesi!

Banka 800 bin TL kredi için 240 aya kadar vade uyguluyor. Bu sayede aylık taksit tutarı 29.365 TL'ye denk geliyor. 100.000 TL'lik konut kredisi için yeterli diyenler geri ödemede oluşacak aylık taksit 3.640 TL'ye kadar düşüyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER