Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik uyarısı
Her yıl olduğu gibi bu yıl da bedelli askerlik başvurusu için zam zamanı geldi. Yılda iki kere zam alan bedelli askerlik için temmuz zammı ne zaman yapılacak? Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik yapacak olanlara hangi kapsamda uyardı?

Önceki yıllarda askerlik yapmak isteyen bireyler genel olarak eğitimlerine bakılarak kısa dönem ve uzun dönem olmak üzere iki farklı askerlik tipi ile vatani hizmetlerini yerine getirmekteydi.

Ancak bundan böyle askerlik eğitim durumu her ne olursa olsun tüm vatandaşlar için 6 aya indirildi. Bunun yanında vatandaşlar istemeleri durumunda bir aylık zorunlu eğitimin ardından ödeyecekleri ücrete binaya 5 aylık askerliği yapmayabiliyorlar.

Bunun adına da bedelli askerlik deniliyor. Mevcut durumda 182.600 lira olan bedelli askerlik muhtemel memur maaşlarına yapılacak olan %20 zamla beraber 36.520 lira zamlanacak.

Söz konusu zamdan etkilenmemek için ise bedelli askerlik yapmak isteyenler 28 Haziran tarihine kadar başvuruda bulunmak zorundadırlar. Bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular zamlı ücret üzerinden değerlendirilecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.