Manisa'da Zorunlu Kartlı Sayaç Uygulaması Sona Eriyor! Mekanik Sayaçlar Ücretsiz Takılıyor!

Manisa'da Zorunlu Kartlı Sayaç Uygulaması Sona Eriyor! Mekanik Sayaçlar Ücretsiz Takılıyor!
Manisa'da zorunlu kartlı sayaç uygulaması sona eriyor! Kartlı sayaçlar yerlerinde, ücretsiz olarak sökülerek mekanik sayaçlara dönüştürülüyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeurek, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının sona erdiğini duyurmuş ve süreç kısa sürede işlemeye başlamıştı. Kartlı sayaç uygulaması bittiği için, ekiplere haber veren vatandaşların kartlı sayaçları ekipler tarafından sökülerek mekanik sayaçlarla değiştiriliyor.

Manisa'da Zorunlu Kartlı Sayaç Uygulaması Sona Eriyor!

Manisa Merkez ve ilçelerde yaşayan ve zorunlu kartlı sayaç kullanımı gerçekleştiren aboneler, sayaçlarının mekanik sayaç ile değiştirilmesi için MASKİ'ye dilekçe verdiler. Başvurusu alınan aboneler Manisa Merkez'de Abone İşleri Daire Başkanlığı'na, ilçelerde ise MASKİ ilçe şeflikleri abone birimine davet edilerek işlemleri tamamlandı.

Ve şimdiki süreçte, abonelerin kartlı sayaçlarını, yerinde mekanik sayaçlarla ücretsiz değiştirmek için ekiplerin çalışmaları başladı. Kartlı sayaçlar, mekanik sayaçlara yerinde ve MASKİ ekipleri tarafından, tamamen ücretsiz olarak dönüştürülüyor. Böylece kamu kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması sağlanıyor.

Tüm bu işlemler tamamen ücretsiz yapılırken, aboneler sayaçlarının dönüştürülmesi için sadece güncel karşılığı hesaplanarak 45 metreküp su ücreti depozito ödüyor. Aboneler, aboneliklerini sonlandırmaları halinde, ödedikleri depozitoyu MASKİ'den geri alacaklar. bu tutar yasal olarak alınmak zorunda olan tutardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.