Halk Eğitim Merkezleri Ücretli Usta Öğretici Başvuru Duyurusu!

Halk Eğitim Merkezleri Ücretli Usta Öğretici Başvuru Duyurusu!
Halk Eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak çalışmak isteyenler için beklenen o duyuru geldi. Usta Öğretici başvurusu ne zaman ve nereye yapılacak?

Yaşadığı ilçede halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak çalışmak isteyenler için kayıt tarihleri belli oldu. Ücretli usta öğretici olmak isteyenler 1 ve 31 Ağustos tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Başvurular online e-yaygın sistemi üzerinden aday başvurusu ile tamamlanacak.

Usta Öğreticilik Nedir?

Usta öğretici, halk eğitim merkezlerinde, liselerde, kurslarda, mesleki okullarda veya özel şirketlerde faaliyet gösterme yetkisine sahip olan kişidir. Ustalık yeterliliği kazanmış ve o meslekte yetkin hale gelmiş kişilere de denir. Halk eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapma, usta öğreticilik sanat ve meslek edindirme kurslarında eğitmenlik yapma gibi farklı meslek ve rolleri de bulunur.

Usta Öğretici Olmak için…

Usta öğretici olmak isteyenlerin mesleki eğitim merkezlerinde açılan 40 saatlik usta öğreticilik kursuna katılması gerekiyor. Kursu başarıyla tamamlayıp Usta Öğreticilik belgesi alanlar bu ünvana sahip olabiliyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.