Gittiğin Kadar Öde Sistemi Kayseri'de Hayata Geçiyor!

Gittiğin Kadar Öde Sistemi Kayseri'de Hayata Geçiyor!
Gittiğin kadar öde sistemi Kayseri'de yerel seçim vaadi olarak verilmişti. Şimdi ise hayata geçiyor. Peki sistem nasıl uygulanacak? Hangi kriterler göz önünde bulundurulacak?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önceki dönem yapmış olduğu 5 yıllık görevinde hayata geçirdiği projeleri ile çok başarılı bulunmuş ve 31 Mart yerel seçimleri ile yeniden seçilmiş belediye başkanları arasında yer alıyor. Yeni dönem projeleri arasında, raylı hatlarda Gittiğin Kadar Öde sistemi yer alıyordu. Ve Kayseri'yi sevindiren o haber de geldi. Gittiğin Kadar Öde Sistemi Kayseri'de hayata geçiyor!

Gittiğin Kadar Öde Sistemi Kayseri'ye Geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de göreve geldiği 2019 yılı Mart ayı itibari ile ulaşımda pek çok yeniliğe imza attı. Şimdi ise sıra raylı sistem hatlarında Gittiğin Kadar Öde sistemini hayata geçirmeye geldi.

Büyükkılıç konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "akıllı şehircilik bağlamında tramvay hatlarında yeni bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Akıllı kartlar ile ’gittiğin kadar öde’ projesini gerçekleştireceğiz." dedi.

Kayseri'de Gittiğin Kadar Öde sistemi şu şekilde uygulanacak: herhangi bir raylı sistem istasyonundan tramvaya biniş yapan yolcu, iniş yaptığı istasyonda ulaşım kartını cihaza okutarak, kısa mesafe gitmiş ise kartına iade yapılan tutar ile seyahat etmiş olduğu mesafe kadar ücret ödemesi yapmış olacak.

MEB Hocam - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.