Genç personeller Google ve Amazon'da çalışmak istemiyorlar! Peki neden?

Genç personeller Google ve Amazon'da çalışmak istemiyorlar! Peki neden?
ABD'de genç çalışanlar ve yeni mezun öğrenciler, Nimbus Projesi nedeniyle Google ve Amazon'da çalışmayacaklarına söz verdiler.

Amerika'da genç personeller artık Google ve Amazon'da çalışmak istemediklerini dile getiriyorlar. İmza toplayan genç personeller hedeflerine ulaşacak mı? Google ve Amazon tarafı bu tepkilere ne cevap verecek? Detaylara geçelim...

ABD'de genç çalışanlar ve yeni mezun öğrenciler Nimbus Projesi nedeniyle Google ve Amazon'da çalışmayacaklarına dair söz verdi. Teknoloji çalışanları tarafından kurulan ve teknoloji devlerinin İsrail yönetimi ile yaptıkları anlaşmaları sona erdirmesini talep eden "Apartheid'e Teknoloji Yok" (NOTA) adlı sivil toplum kuruluşu bu öğrencilerden imza topladı.

NOTA 1200 imza toplamayı hedeflerken şimdiden 1100 imzaya ulaştı. İmza formunda "STEM alanında ve diğer alanlardaki genç öğrenciler olarak bu korkunç ihlallerde yer almak istemiyoruz. Amazon ve Google'ın Nimbus Projesi'ni sona erdirmesini talep etmek için #NoTechForApartheid kampanyasına katılıyoruz." ifadeleri yer alıyor.

Nimbus Projesi Google ve Amazon'un İsrail yönetimine ve ordusuna bulut bilişim ve makine öğrenmesi hizmetleri sunduğu 12 milyar dolarlık bir kontrat içeriyor. Stanford UC Berkeley ve San Francisco Üniversitesi gibi önde gelen üniversitelerden öğrenciler de imza kampanyasına katıldı. NOTA daha önce Google'ın önünde işten çıkarmaları protesto etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.