Evinde Beyaz Eşyası Olanlar Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor Ceza Yiyebilirsiniz! 14 Bin TL Cezası Var

Evinde Beyaz Eşyası Olanlar Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor Ceza Yiyebilirsiniz! 14 Bin TL Cezası Var
Evinde beyaz eşya grubundan klima, buzdolabı, çamaşır makinesi olan kişilerin dikkatine bir uyarı yapıldı. Açıklanan son duyuruya göre; dikkat edilmediği takdirde 14 bin 517 TL tutarındaki cezai işlem her an uygulanabilir.

Evinde beyaz eşya grubundan klima, buzdolabı, çamaşır makinesi olan kişilerin dikkatine bir uyarı yapıldı. Açıklanan son duyuruya göre; dikkat edilmediği takdirde 14 bin 517 TL tutarındaki cezai işlem her an uygulanabilir. Ceza ödememek için uyarıların dikkate alınması kişilerin yararına olacaktır. Beyaz eşyalar tarafından gürültü yapılması ve diğer komşuların da rahatsız olması durumundaki gelen şikayetler neticesinde yeni kararlar alındı.

Komşular Rahatsız Oluyorsa Dikkat

Komşu gürültüsü ile şikayet edenler konusunda yepyeni kararları alındı ve duyuruldu. Bu karar neticesinde evinde gürültülü bir şekilde çamaşır makinesi, klima, buzdolabı gibi eşyalar çalıştıran vatandaşlara yönelik olarak şikayet geldiği takdirde 14 bin 517 TL tutarındaki ceza uygulaması yapılacak. Son zamanlarda yükselen enflasyon fiyatları beyaz eşya fiyatlarına da yansımış durumda. Hâl böyle olunca birçok vatandaş evinde problemi olan beyaz eşyaları yenileme yoluna gitmeyerek kullanmaya devam etmek durumunda kaldı.

Ekonomik Nedenlerden Dolayı Eski Eşyalar Kullanılıyor

Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya ürünleri arıza verseler bile maddi imkansızlıktan dolayı ve artan fiyatlar neticesinde bakıma ya da servise gidememeye başladı. Bu şekilde gürültülü çalışan beyaz eşyalar için ise komşuların şikayeti durumunda cezai işlemleri uygulanacağı söz konusu haline geldi.

Son günlerde özellikle klima motorlarından çıkan görüntülü sesler neticesinde komşuların şikayeti bir hayli artmış durumda. Bundan dolayı şikayet gelen kişiye yönelik olarak 14 bin 517 TL tutarındaki cezai işlemin uygulanması söz konusu olacak. Apartmanda yaşamanın vermiş olduğu sorumluluk neticesinde klimalardan çıkan sesler ya da geç saatlerde çalıştırılan çamaşır makinesinin sıkma sesinden rahatsız olan komşuların bu konuyu yargıya taşımaları halinde kişilere yönelik olarak ceza uygulaması yapılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum