Emeklilik sil baştan, erken emeklilik yolda

Emeklilik sil baştan, erken emeklilik yolda
Yeni düzenlenecek olan emeklilik sistemi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.


BAĞ-KUR prim gün sayısının 7200 güne düşürülmesi esnaf ve BAĞ-KUR'lular tarafından büyük bir yankı uyandırdı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yapmış olduğu açıklamalar; erken emeklilik müjdesine yönelik, beklentilerine karşılık bulacak gibi görünüyor.

Bakan Işıkhan; sosyal güvenlik sisteminin önemine vurgu yaparak, BAĞ-KUR'luların prim gün sayısının indirilmesinin, seçim öncesi verilen bir taahhüt olduğunu ve bu taahhüdün yerine getirileceğini bildirdi.

Projenin detayları henüz tam olarak belirlenmese de , düzenlemeden Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı küçük işletmelerin yararlanması bekleniyor. Fakat, büyük işletme sahiplerinin bu düzenlemeden faydalanamayacağı belirtildi.

Yeni torba yasada yer alacak düzenlemenin Meclis tarafından onaylanmasının ardından
Resmi Gazetede yayımlanarak yasalaşması bekleniyor. Bu düzenleme ile birlikte BAĞ-KUR'luların 9000 gün olan prim günü şartı nedeniyle EYT yasasından faydalanamama sorunu da ortadan kalkacak.

Böylece, BAĞ-KUR'luların 5 yıl önce emekli olabilme imkanı gözler önüne seriliyor. Hükümetin bu adımıyla birlikte, milyonlarca küçük esnafın emeklilik planlarına erken bir çözüm getirilmesi bekleniyor. BAĞ-KUR 7200 prim günü düzenlemesiyle ilgili gelişmeler, yakın zamanda yasal bir çerçeveye kavuşup uygulamaya geçmesiyle sonuçlanabilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER