Dünya sıralamasında ilk 10'a giren Türk üniversiteleri hangileri?

Dünya sıralamasında ilk 10'a giren Türk üniversiteleri hangileri?
Türkiye ilk 200'de en fazla üniversiteye sahip ülke olarak dikkat çekti ve iyi sağlık ve refah alanında en yüksek ortalama puanı elde etti. Bu başarı Türk üniversitelerinin uluslararası alanda önemli bir saygınlık kazandığını gösteriyor.

Türkiye’den İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Abdullah Gül Üniversitesi Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması'nda üç farklı kategoride ilk 10'a girdi.

İTÜ “nitelikli eğitim” kategorisinde 5. sırada yer alırken Abdullah Gül Üniversitesi “yoksulluğa son” kategorisinde 5. ve “iklim eylemi” kategorisinde 7. oldu.

Türkiye genel kategoride de başarı elde etti; İTÜ ve ODTÜ ilk 100'e Abdullah Gül Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi ise ilk 200'e girdi.

Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ilk 300'de yer aldı.

Türkiye ilk 200'de 16 üniversiteyle en fazla üniversiteye sahip ülke oldu ve iyi sağlık ve refah alanında en yüksek ortalama puanı aldı.

Bu başarı Türk üniversitelerinin uluslararası alanda önemli bir saygınlık kazandığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.