Dijitalleşen Dünya’da Eğitim!
Okul Destek Derneği birçok öğrencilerin eğitimlerinde fırsat eşitliği kapsamında öğrenim görmesi ve eğitimlerinin desteklenmesi adına dijital araçlarla öğrenmeyi keyifli hale getiriyorlar. Bu kapsamda, Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal moderatörlüğünde İş Mekan’da ‘Dijital Dünyada Eğitim’ paneli gerçekleştirildi.
Yetkin Gençler Eğitim Kooperatifi Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut, Okul Destek Derneği Başkanı Orkun Oğuz ve Eğitim ve Kariyer Danışmanı Nur Erdem Özeren’in katılımıyla eğitimde dijitalleşmenin oluşturduğu fırsatlar ve geleneksel eğitimle dijital eğitim arasındaki eksiklikleri kapatmaya yönelik çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. İşte tüm detaylar...
Eğitimimizin kalitesi her geçen gün büyüyor!
Orkun Oğuz paneldeki konuşmasında Türkiye’nin değişen nüfus yapısının değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken “OECD rakamlarını eğitimimizin kalitesini artırdığımız taktirde yıllık bir buçuk ila iki puan büyüme hızımızı artırabileceğimizi gösteriyor. Hatta tüm OECD ülkeleri arasında Türkiye, milli gelirini eğitimini kalitesini iyileştirerek en fazla artıracak üç ülke arasında yer alıyor. Okul Destek Derneği olarak her sene 5 bine yakın öğrencimize bir öğretim yılı boyunca matematik fen İngilizce ve Türkçe derslerinde dijitalde doğmuş bir dernek olarak destek oluyoruz.
800’den fazla gönüllümüz aracılığıyla, dijital teknolojileri kullanarak oyunlaştırılmış içeriklerimizle küçük sınıflarda farklı coğrafyalardan gelen devlet okulundaki öğrencilerimizin aldıkları eğitimin kalitesini artırmayı amaçlıyoruz.
Bu şekilde bir yandan ülkemizin eğitim yoluyla kalkınmasına destek olurken bir yandan da öğrencilerimizin temel bilimler ve mühendislik alanına yönelip geleceğin bilim ve teknoloji merkezli mesleklerini seçmelerinde önlerindeki engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz.” ifadeleri ile eğitimdeki çalışmalarının her geçen gün büyüdüğünü dile getirdi. İleriki hedefleri içinse başarının kalitesini arttırmak olduğunu vurguladı.
Yapay zeka eğitimin içerisine her geçen gün biraz daha dahil oluyor!
Panelde konuşan Prof. Dr. Erhan Erkut ise yapay zeka ile eğitimin ilişkisine dikkat çekerek;
“Tersyüz eğitim, hibrid modeller, genişletilmiş gerçeklik ve yapay zeka eğitimde ana sahneye çıkmaya başladı. Yapay zeka ile gelecekte bireyselleştirme kapasitesi yüksek, kendi istediğiniz bir eğitim modeli oluşturmanızı sağlayacak.
Bu yüzden hızlı dönüşüm içerisinde gençlerin kendini yenilemekte çok zorlanan formel eğitim sistemi yerine alternatif eğitim kurumlarına yönelmelerini ve kendi eğitimlerinin sorumluluğunu kendilerinin üstlenmesi gerekiyor. Burada STK’ların sorumluluğu da artıyor. Onlardan beklentimiz alternatif eğitim kurumlarının oluşumuna ve gençlerin buralara yönlendirilmelerine destek vermeleri. Çünkü değişimin en hızlı olduğu ve dolayısıyla adaptasyon becerisinin öneminin de en üst seviyede olduğu bir dönemdeyiz ve artık geri dönüş yok.
Dolayısıyla, en önemli beceri olan adaptasyonun yanına onu destekleyecek hızlı öğrenebilme ve düşüldüğünde yeniden ayağa kalkmayı destekleyecek psikolojik sağlamlık becerilerini koymak önemli. Ve tüm bunların tepesine de vicdanlı bireyleri, toplumları koymamız gerekiyor.
Çünkü vicdansız bireylerin ve toplumların yetkinlikleri ne olursa olsun bulunduğu topluma ve sisteme faydası dokunmaz” ifadelerini kullandı.
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.