Depozito İade Sistemi Ne Zaman Uygulanmaya Başlanacak?

Depozito İade Sistemi Ne Zaman Uygulanmaya Başlanacak?
Depozito İade Sistemi nasıl olacak? Hangi şişeler bu sisteme dahil olacak? Uygulama ne zaman hayata geçirilecek? Şişe başı kaç TL ödeme alınacak?

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 1 Ocak 2025 itibari ile Depozito İade Sistemi'nin 1 Ocak 2025 itibari ile hayata geçmesi planlanıyor. Belirlenen tarih itibari ile su, soda ve kola şişeleri, 25 kuruş karşılığında geri alınacak.

Depozito İade Sistemi 1 Ocak 2025'te Hayata Geçirilecek!

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Depozito İade Sistemi, Sıfır Atık Projesi kapsamında uygulanacak. Uygulama, sıfır atık hedefinin en önemli dönemeçlerinden biri halini alacak.

1 Ocak 2025'te hayata geçirilmesi planlanan uygulama cam, metal ve plastik şişeler için geçerli olacak. Bakkallar, marketler ve büfelerden, her bir su, kola, soda, meyve suyu... şişesi için 25 kuruş alınacak.

Depozito İade Sistemi uygulamasına katılım sağlamak isteyen vatandaşların, Emlak Katılım Bankası alt yapısına dahil olan e-Cüzdan sistemine dahil olmaları sağlanacak. Ödemeler elden değil de e-Cüzdan üzerinden biriktirilecek. Vatandaşlar, e-Cüzdan'da biriken paralarını alışverişlerinde indirim olarak değerlendirebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.