Çocuklu Ailelere Destek Paketi Açıklandı! Başvuru Yapın Çocuk Sayısı Kadar Para Alın

Çocuklu Ailelere Destek Paketi Açıklandı! Başvuru Yapın Çocuk Sayısı Kadar Para Alın
Çocuklu ailelere yönelik olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlamış olduğu sosyal destekler tüm hızıyla devam ediyor.

Çocuklu ailelere yönelik olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlamış olduğu sosyal destekler tüm hızıyla devam ediyor. Bakanlık tarafından sosyal yardımlara çocuk destek bileşeni adı altında yepyeni bir sosyal destek projesi dahil oldu. Bu proje kapsamında aylık olarak 350 TL ve 650 TL arasında değişen bir tutar ilgili hesaplara aktarılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen bu destek programı sayesinde birçok aile temel ihtiyaç maddelerini karşılayabilecek.

Destek Ödemeleri Bayram Öncesinde de Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılında da hız kesmeden çocuklu olan ailelerin imdadına yetişerek maddi anlamda destek olmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından okula giden birçok öğrenciye farklı programlar adı altında maddi destek sağlarken gün geçtikçe bu programlara yenisini de dahil etmeyi ihmal etmiyor.

Çocuk destek bileşeni isimli olarak oluşturulan projede aylık 350 TL ve 650 TL aralığında değişen desteklerle sosyal yardım ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bu sosyal desteklerden faydalanmak için belirli şartları sağladıktan sonra e-devlet sistemi üzerinden kayıt oluşturmak gerekiyor.

Çocuk Destek Bileşeni Projesine Dahil Olmak İçin Ne Yapılmalı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen çocuk destek bileşeni projesi adı altında çocuklu olan ailelere yönelik ödemeler tüm hızıyla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevinde bulunan s Derya Yanık bu proje ile bir ya da iki çocuklu olan ailelere yönelik olarak 350 TL tutarındaki desteğin ödeneceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra 3 çocuklu ailelere 450 TL 4 çocuklu ailelere 550 ve 5 çocuk ve daha fazla çocuğu olan ailelere yönelik olarak 650 TL tutarında nakit desteği sağlanacağını açıkladı. Bu projeye dahil olmak için e-devlet sistemin üzerinden başvuru yapmak ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden kayıt oluşturmak gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum